Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font

Novetats

Guillem Salagran suma al Territorial

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

 

Àlex Vidal perd el liderat pel temps

En termes gerundencs la victòria d'en Guillem Salagran al Territorial Gironí és el titular d'avui. Jugades set partides en Guillem és el nostre jugador més ben classificat, amb 5'5 punts de 7 a mig punt del líder Abel Lázaro (Olot). Feta aquesta salvetat, la notícia d'avui és la incompareixença del MF Àlex Vidal (també de l'Olot) que li ha significat la pèrdua del liderat en solitari. Segons tenim entès la pèrdua s'ha produït "per temps" (caiguda de bandera) en un retard "pel temps" (metereologia adversa que ha afectat al Baix Empordà). Ho lamentem i entenem que hauria d'entendre's com un d'aquells supòsits de força major que el reglament contempla, almenys a nivell de competicions per equips. La partida s'hauria de jugar.

http://chess-results.com/tnr378865.aspx?lan=9&art=4

 

Jordi Álvarez al Diari de Girona: "Els bessons d'Albí"

Correu Imprimir PDF

Diari de Girona, 15/11/2018

 ddg_15112018

 

Intercanvi amb Albí: coincidim amb el GM Eric Prie

Correu Imprimir PDF

cartell_albi

 

Partida interessant amb en Llorenç Ramon

La temporada 2018 hem gaudit al Gerunda A de la contribució del Gran Mestre Eric Prie. Un reforç potent pel nostre primer equip a Divisió d'Honor (admetem que és una circumstància que pràcticament no hem tractat des del nostre web, un dèficit flagrant). El cap de setmana a Albí, el 10 i 11 de novembre, vàrem coincidir amb l'Eric. Fins i tot, en Llorenç Ramon va tenir ocasió d'enfrontar-s'hi a la quarta taula. Partida interessant, en que el rellotge va escatir la possibilitat d'unes taules a en Llorenç. Victòria per Prie que va ser sisè de la general, mentre que el mallorquí acabaria en 28ª posició (de 120).

eric_prie_lloren_ramon

 

Dues il·legals suposen perdre la partida aquí... i a Albí

Correu Imprimir PDF

cartell_albi

 

Dani Molina protagonitza una de les imatges curioses

Els Actius d'Albí varen oferir-nos un dels moments recents més divertits. En Dani Molina s'enfrontava a una de les primeres taules a Natacha Benmesbah, sotscampiona francesa. Partida molt aguda, plena de complicacions i amb molt poc temps als rellotges. Un Dani amb avantatge força l'intercanvi, Natacha juga imprecís, i el gerundenc acaba coronant. Expectació. Dama contra cavall, amb alguns peons que dificulten la progressió. Molina juga a guanyar, va molt ben classificat i se n'aniria al capdemunt de la classificació. Primera il·legal del nostre jugador: la francesa treu suc del cavall i repeteix escacs, un dels quals en Dani no ha vist pressionat pel temps. Natacha suma dos minuts, mentre el gironí s'ha de conformar amb dinou segons. Tres o quatre jugades més tard es repeteix l'escena: nova il·legal, la segona, la definitiva.

Adjuntem una foto d'en Quim Mundet. Molina cap cot és pura lamentació, la femme amb cara de satisfacció evident, una posició guanyada i poc temps al rellotge. Dani Molina va perdre aquesta partida i posteriorment la darrera del torneig (lluitant pel podi), i amb tot va ser l'onzè. Excel·lent torneig, però... consol suficient?.

 dani_molina_contra_natacha

 

Intercanvi amb Albí: qui va fer de traductor?

Correu Imprimir PDF

cartell_albi

 

Diego Alonso va ser el traductor de l'expedició

L'intercanvi amb Albí tenia a priori indubtables atractius. Un d'ells era la pràctica del francès durant tot el cap de setmana. En Diego Alonso va ser un dels primers gerundencs que va confirmar la seva assistència, ja que estudia francès a l'escola i estava molt interessat en aquest aspecte del viatge. En Diego va participar en diferents moments del cap de setmana com a portaveu de l'expedició. No va ser la única satisfacció que en Diego va endur-se d'Albí, també va rebre un premi pel seu bon paper al grup B dels Actius de diumenge. Très bien!

diego_alonso_albi

En Diego, de color vermell al centre de la imatge, esperant l'inici de la partida

 

Crònica de l'anada a Albí a "Le Depeche"

Correu Imprimir PDF

cartell_albi

 

La premsa local repassa el cap de setmana d'escacs

La nostra escapada a Albí ha estat explicada al nostre web i també heu pogut seguir per facebook. Més detalls: en Jordi Ávarez, aquest home no perd detall, ens ha traslladat l'enllaç al diari Le Depeche (la seva versió digital). S'hi descriu el cap de setmana de fraternitat escaquista i la participació gironina. A la fotografia que acompanya la notícia hi veureu en Pau Amich, un gerundenc concentrat en la seva partida amb el Gran Mestre Bauer.

https://www.ladepeche.fr/article/2018/11/11/2904110-apres-le-simultane-place-au-tournoi.html?fbclid=IwAR0JCi0Xl2QQXXpNdn2felxJcvnKzALHlNzsYUqtLOQ6_FOKQ5On2tHMbIY

 

El XXè Torneig de Fires al Diari de Girona

Correu Imprimir PDF

Diari de Girona, 2/11/2018

 ddg_02112018

 

Xavier Saurina únic aspirant a norma

Correu Imprimir PDF

logo_tardor

 

Manca una ronda per concloure el II Tancat de Tardor

Aquest dimarts s'ha jugat la penúltima volta del Torneig de Tardor. A aquestes alçades de la competició només dos jugadors optaven a la norma de Mestre Català. Però en perdre en Jaume Rovira amb Abel Lázaro (Olot), ja només el líder Xavier Saurina té opcions de norma (avui ha guanyat al gerundenc Javier Castrillón). En Xavier haurà de guanyar la darrera enfront en Jordi Bigas del Guixolenc.

 quadre_ii_tancat_de_tardor

 

Intercanvi amb Albí: fantàstica experiència

Correu Imprimir PDF

cartell_albi

 

Cap de setmana a la ciutat agermanada amb Girona

Aquest darrer cap de setmana hem gaudit d'un intercanvi a la ciutat d'Albí, propiciat pel seu club local. Hem quedat gratament sorpresos de l'hospitalitat i la simpatia dels nostres amfitrions. Ens han preparat un completíssim programa d'activitats: simultànies amb el GM Cristian Bauer, visita guiada per la ciutat, recepció a l'Ajuntament amb l'alcaldessa, àpats compartits, acolliment als domicilis dels seus jugadors, torneig d'actius...

Diversos gerundencs s'han animat a participar-hi (Pau Amich, Diego Alonso, Dani Molina, Llorenç Ramon, Jordi Álvarez, Jaume Rovira, Andreu Mundet, Marta Vidal i Quim Mundet). Màxim agraïment per dos dies que han superat totes les expectatives. Moltes gràcies als amics d'Albí.

albi_2018_2

L'expedició del Gerunda amb l'alcaldessa Stephanie-Marie Guiraud 

 

Reunió de Junta el dimecres 14 d'octubre a les 21h

Correu Imprimir PDF

logogerunda

 

Presentació xifres estimatives de la Barraca

Aquest proper dimecres reprenem les reunions mensuals del club, que varen quedar interrompudes amb motiu de les Fires de Girona. Tractarem les properes activitats, farem un primer balanç de la barraca i de l'intercanvi a Albí. A les 21h al Centre cívic Pla de Palau.

 
Més articles....


Pàgina 1 de 458

La frase de la setmana

"En els escacs la victòria suposa una satisfacció per l'amor propi; però la derrota no comporta deshonor"

Benjamin Franklin

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

IV Ràpides de Nadal "La Llufa" (Al Centre Cívic Pla de Palau, el 28/12/2018 a les 21h. Ràpides a 3m + 2s per jugada, 10 rondes)

IX Campionat Nadalenc d'Escacs Infantil (Al Centre Cívic Pla de Palau, 27 i 28 de desembre de 2018, de les 16h a les 20h)

Usuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

L'oferta de tornejos a les comarques gironines em sembla...
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com