Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font

Novetats

Biel Horta vuitè de Catalunya sub14 en actius

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

 

La tònica ha estat fer la meitat dels punts

Com hem explicat en cròniques anteriors han estat nou els jugadors del Gerunda al Garcia Ilundain de Manresa. El gruix de l'expedició ha fet quatre punts de vuit, circumstància que més enllà de matisos equival 2017_garcia_ilundain_sub14_1a quedar-se a meitat de classificació (Marc Jordà ha perdut les dues darreres i això dóna més valor als punts obtinguts). Tots aprop de la trentena posició en grups que oscil·laven al voltant de la seixantena de participants.

Biel Horta ha estat el més encertat amb 5'5 punts, jugant la darrera partida a la primera taula amb el líder i amb opcions de podi. La partida ha estat dominada per Arnau Salvans del Calldetenes i això li ha significat el títol de Catalunya, mentre que a en Biel li ha suposat ser vuitè classificat. A posteriori s'ha vist que la victòria li hagués comportat la quarta posició. Quedem-nos amb la idea que aquestes partides són les cal jugar.

 

Premi al Gerunda com a tercer millor equip sub14

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

 

Reconeixement col·lectiu a la categoria sub14

Avui dissabte 16 de desembre s'ha jugat el Campionat de Catalunya d'Actius per Edats, una prova individual a les categories de promoció. No obstant això, la FCE també premia als tres millors clubs en cada tram d'edat. El Gerunda ha estat premiat com a tercer sub14 amb els resultats individuals següents: Biel Horta vuitè, Marc Jordà vint-i-sisè, Maria Goloubev trenta-quatrena i Jan Salvatella trenta-cinquè. Aquesta era la única edat en que optàvem a premi per equips (al sub8 només hi teniem un jugador, i dos participants tan al sub10 com al sub12).

2017_garcia_ilundain_sub14

Per cert, també en aquesta categoria el Gerunda ja va proclamar-se sotscampió de Catalunya a Vila-Seca a l'octubre. Era llavors el torneig oficial estrictament per equips, a ritme "lent" i durant tres intensos dies de competició. El nostre estava format per Biel Horta, Bernat Xifra, Jan Salvatella i Miquel Pou.

 

Expedició del Gerunda al Garcia Ilundain

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

 

Nou jugadors disputen el Campionat de Catalunya Actiu

S'està jugant a Manresa tot avui el Campionat de Catalunya d'Edats a ritme actiu. Nou jugadors del Gerunda hi participen: Mauro Alonso, Dani Fernández, Diego Alonso, Roger Castilla, Bernat Xifra, Maria Goloubev, Marc Jordà, Jan Salvatella i Biel Horta. S'han jugat quatre de les vuit partides programades. Hores d'ara Biel Horta i Marc Jordà amb 3 punts i Bernat Xifra amb 2'5 són els més ben situats. Els acompanya en Jaume Mundet que representarà al club a la reunió dels clubs de Divisió d'Honor prevista també per aquesta tarda a Manresa.

dinant_a_manresa

Simpàtica foto de grup, dinant pares, mares, jugadors i delegat 

 

Simultànies de Marc Baig a la Plaça Figueres

Correu Imprimir PDF

fira_de_la_joguina

Demà diumenge a partir de les 10h

A la plaça Ciutat de Figueres (Girona) aquest diumenge hi ha programada una sessió de simultànies. Es tracta d'una de les propostes en el marc de la VI Fira de la Joguina, organitzada per diferents AMPEs del barri i entre aquestes el de l'Escola Lluís Pericot.

En Marc Baig, jugador del Gerunda, en condició de professor de l'escola, s'enfrontarà a deu rivals de totes les edats. L'activitat, que apareix programada com a "racó d'escacs" s'extendrà de les 10h fins les 12.30h.

Les activitats i el servei de bar d'aquesta Fira de la Joguina Usada són en benefici de la Marató de TV3 (enguany dedicada a l'estudi i l'erradicació de les malalties infeccioses). Adjuntem un programa amb tot el que trobareu demà a la Plaça Figueres. Qui s'anima?

 

Dues propostes per dissabte en favor de La Marató

Correu Imprimir PDF

logo_marato_tv3_2015

 

Sant Gregori, 16 de desembre pel matí

Al Col·legi Sant Agustí de Sant Gregori (a tocar del Centre Cívic de Sant Gregori). A les 10h ens plantegen 10 voltes a ritme de 5'+3''. Inscripció 5€. Podeu formalitzar la inscripció fins el dia 15 de desembre a les 12h. Copes pels primers classificats.

Llers, 16 de desembre per la tarda

Al Local Club de Llers el club d'escacs Dotze Castells organitza una tercera activitat en favor de La Marató de TV3. Vuit voltes a un ritme de 5'+3''. Inscripció de 5€ i una espatlla de premi en joc. A les 16h começarà el torneig.
 

La idea de Xavier Saurina ha prosperat

Correu Imprimir PDF

logo_tardor

 

Satisfets del Torneig de Tardor

La doble proposta del Torneig de Tardor (un Tancat per norma de MC i, alhora, un Obert) ha estat molt ben rebuda. Creiem que una idea, plantejada per Xavier Saurina a meitat de setembre i posada en marxa en només uns pocs dies, ha agradat. Hem notat moltes ganes de repetir un torneig intersetmanal. Ha estat el primer cop que ho organitzàvem així i, de fet, no ens consten plantejaments semblants a Girona anteriorment. Especial satisfacció per poder dur a terme un tancat, modalitat que ja s'havia provat però que, per una o altra raó, no s'havia concretat. Avancem ja que la nostra intenció és repetir-ho.

 

Jaume Rovira a punt de norma

Correu Imprimir PDF

logo_tardor

 

És el que n'ha estat més aprop al Tancat de Tardor

Com hem anat explicant el Tancat de Tardor ha reunit deu jugadors aquestes darreres setmanes, tres dels quals són titulats per la FCE (Xavier Povill, Dani Molina i Eduard Aymerich). Els altres set participants lluitaven per obtenir una norma de Mestre Català. Sis punts era la xifra màgica, el llistó a superar per gaudir d'una norma. El que ha estat més aprop és en Jaume Rovira amb cinc punts (+3 =4 -2) i una performance de 2260. Rovira ha estat a punt, a un punt. Està treballant fort, les normes són qüestió de temps.

quadre_tancat_tardor_2017_9_volta

 

Alvarez, Carranza i Urbano podi de l'Obert de Tardor

Correu Imprimir PDF

logo_tardor

 

Antoni Cuerda jugador revelació

També aquest dimarts s'ha resolt el primer Obert de Tardor. Al capdavant en Jordi Álvarez (Sta.Eugènia) i Joan Carranza (Vilobí) obtenien avui el seu setè punt, que els ha significat les dues primeres posicions. Moisès Urbano (Gerunda) ha estat el tercer classificat, seguit de Josep Serra també gerundenc. El premi que anomenem "tram baix" reconeix al millor jugador dentre els de menys elo. Antoni Cuerda, un altre home de la casa, s'ha adjudicat aquesta darrera copa. El cert és que l'Antoni s'ha federat fa relativament poc i està agafant molt bon to competitiu. Queda ben clar.

obert_tardor_2017_premis

 

Xavier Povill guanyador del Tancat de Tardor

Correu Imprimir PDF

logo_tardor

 

Dani Molina sotscampió

S'ha jugat aquest dimarts la darrera volta del Tancat de Tardor que hem compartit durant nou setmanes (amb alguna interrupció més del que és habitual: vaga d'octubre, Fires de Girona i pont de desembre). Al final cap jugador no ha aconseguit norma de Mestre Català ja que els titulats han ocupat les primeres posicions. A la fotografia veiem el MF Xavier Povill, campió amb 7'5, i el MC Dani Molina, sotscampió amb 6'5 acompanyats de Quim Mundet i Josep Serra, secretari i President del Gerunda. Sens dubte un excel·lent rodatge per la Lliga que tenim a tocar.

tancat_tardor_2017_premis

 

Olot organitza la Copa Gironina 2018

Correu Imprimir PDF

logo_olot

 

Diumenge 14 de gener

El tret de sortida de la temporada 2018 ja fa una colla d'anys que el marca la Copa Gironina, una competició per equips a ritme actiu a nivell de clubs. Ja el 2017 Olot en va ser la seu i novament el 2018 els garrotxins seran els amfitrions dels escacs gironins. La darrera edició va ser guanyada pel Figueres A, literalment empatat amb el Gerunda A (mateixos punts, mateixos matxos guanyats, idèntic olímpic i empat en el resultat particular). L'Olot A va ser, ara fa un any, el tercer a la Copa. L'edició del 2018 està programada pel diumenge 14 de gener.

 

A punt de tancar-se les inscripcions del Torneig Garcia Ilundain Infantil

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

 

Aquest dilluns es tanquen inscripcions pel dia 16

Dilluns 11 de desembre (a les 19h) és la data límit per apuntar-vos al Torneig Infantil Garcia Ilundain que es juga enguany a Manresa, el proper dissabte 16 de desembre. Aquesta prova té la consideració de Campionat de Catalunya Actius per edats. Volem recordar-vos que hi haurà un autocar que surt de Girona i que un delegat del Gerunda es desplaçarà allà. La inscripció al Torneig, reserva de menú i de plaça per l'autocar s'ha obligatòriament de fer des del formulari que trobareu a l'enllaç del peu.

Nou jugadors del club han confirmat la seva participació: Mauro Alonso al sub8; Roger Castilla al sub10; Diego Alonso, Bernat Xifra i Dani Fernández al sub12;  Biel Horta, Jan Salvatella, Marc Jordà i Maria Goloubev al sub14.

https://escacs.cat/index.php/publicacions/circulars/25330-

 

Dimarts volta final del Torneig de Tardor

Correu Imprimir PDF

logo_tardor

 

L'obert prou obert, el tancat bastant tancat

Dimarts a les 20.15h enllestirem el Torneig que hem estat compartint aquest trimestre al Centre Cívic Pla de Palau. Veiem incerta aquesta novena volta de l'Obert, més encarrilat el Tancat (que es resoldrà, com sabeu, sense cap adjudicació de norma). Per la majoria dels jugadors que hi intervenen serà probablement la darrera partida avaluada del 2017 i la que, en conseqüència, els permetrà acabar d'ajustar el seu elo i posició a la llista de forces amb vistes a la Lliga 2018. Dimarts sortirem de dubtes...

http://www.chess-results.com/tnr301728.aspx?lan=9

 

Dani Molina dotzè als Actius de Foment

Correu Imprimir PDF

logo_foment_martinenc

 

GM Miguel Muñoz el més encertat

dani_molina_8Dissabte es va jugar a Barcelona els Actius de Foment amb el cartell de "inscripció tancada", doncs es va cobrir l'aforament del local. Tres jugadors del Gerunda hi varen participar amb un resultat molt en línia amb la seva posició en rànking inicial: Dani Molina va ser 12è amb 6 punts, Francesc Parramon 24è amb 5'5 punts i Xavier Saurina 33è amb 5 punts. Per cert, Saurina obrir el pot de les essències amb unes taules amb el MF Oscar Ruiz del Sant Martí.

Al capdavant una terna d'habituals del ritme "accelerat": GM Miguel Muñoz (Sant Andreu), MI Arturo Vidarte (Montcada) i MI Filemon Cruz (Tres Peons). Curiosament Francesc Parramon va tenir ocasió d'enfrentar-se amb dos d'ells.

http://www.chess-results.com/tnr315436.aspx?lan=9

 

El Club Peons de Tossa s'estrena amb un Bliz proMarató

Correu Imprimir PDF

logo_peons_de_tossa

 

Marc Ortega del Montmeló guanyador

El nounat Club d'Escacs Peons de Tossa s'ha donat a conèixer aquest matí en la seva vessant organitzativa, amb un torneig de ràpides en benefici de la Marató de TV3. Una proposta matinal que ha gaudit de prou bon nivell: Marc Ortega del Montmeló ha estat el millor amb 8 punts, seguit de Carlos Salgado del Platja d'Aro i Nestor Pellicer del Montmeló amb 6 punts. A continuació, Giorgi Stoykov del Lloret i Carles Serra del Cassà amb 5'5 punts. A més de l'expedició del Montmeló hem constatat la presència de jugadors de diversos clubs veïns: Lloret, Sant Feliu de Guíxols, Blanes... 

peons_de_tossa

I un apunt curiós. Entre els participants, Juan Antonio Morales que reapareix després de... quinze?... vint?... vint-i-cinc anys?... Enguany el veurem defensant els interessos del Sant Gregori a Preferent. En fi, benvinguts i benretornat!

 
Més articles....


Pàgina 1 de 305

La frase de la setmana

"Rh2, Nigel?"

Jan Hendrik Timman

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Reunió Clubs Gironins (Sant Gregori, 22 desembre)

VIII Campionat Nadalenc Sub14 (Girona, del 27 al 28 de desembre a les 16:00 al Centre Cívic Pla de Palau)

III Ràpides de Nadal "La Llufa" (Girona, el 28/12 a les 21:00 al Centre Cívic Pla de Palau)

Usuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

S'ha de posicionar un club en determinades qüestions?
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com