Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font

Novetats

El COVID-19 impedeix els Escacs a la Festa de Sant Pol

Correu Imprimir PDF

logo_sant_pol

 

Totes les activitats suspeses

La Festa Major de Sant Pol s'ha convertit en una cita fixa al calendari del CE Gerunda on competim cada estiu des de fa una colla d'anys. El quadrangular per equips ha estat des de fa una colla d'edicions un frec a frec amb el Tordera: nosaltres l'hem guanyat en quatre de les darreres cinc ocasions, però els torderencs varen imposar-se en bona part de les deu Festes Majors anteriors. En aquesta mena de "clàssic d'estiu" (i en el tiberi posterior) hi ha participat una xifra molt nombrosa de gerundenc. Certament Sant Pol té molt bona premsa: l'aliniació quedava tancada desseguida. Però... i aquí ve la notícia que ens temiem... enguany la Festa Major ha estat suspesa: ni l'envelat, ni activitats populars, ni tampoc els escacs. Esperarem resignats al 2021.

sant_pol_2018

 

Els escacs presencials tornen a Islàndia

Correu Imprimir PDF

isalandia_escacs

Gunnar Bjornsson President Icelandic Chess Federation ho ha anunciat a les xarxes (probablement la foto sigui anterior)

 

Nova enquesta: com s'ha de resoldre la Lliga Catalana?

Correu Imprimir PDF

logogerunda

 

Proposem nova enquesta

Com s'ha de resoldre la Lliga interrompuda? Plantegem sis respostes. Acabar per la tardor (presencialment o telemàticament), deixar-ho tal com està (aplicar ascensos i descensos amb la classificació actual) o mantenir la classificació actual però amb un nombre d'ascensos i descensos reduïts (només aquells en que intervingui un equip amb canvi de categoria definitiu, matemàticament). També  s'ha parlat a les xarxes d'ampliar la Divisió d'Honor i estirar ("efecte dòmino") successius ascensos sense que baixi ningú. La sisena opció seria el "match nul", assumint que la Lliga 2019 no s'ha jugat i negar-li efectes esportius. Trobareu a la part dreta del web les sis possibilitats.

 

Gerunda milllor del seu grup al Torneig Confinament

Correu Imprimir PDF

logo_x_torneig_confinament

 

Darrer diumenge

Sembla que el Montmeló tanca avui la seva sèrie de tornejos (deu en total) que ha organitzat aquestes setmanes de confinament. L'equip del Gerunda participava en el quart grup dels deu que s'han format (un centenar d'equips aviat és dit). Després d'un parell de diumenges amb males sensacions avui l'equip s'acomiada amb una victòria: millor equips de l'anomenat equip de 3ªDivisió (DH i nou divisions per sota). D'haver seguit la competició haguèssim competit a 2ªDivisió. Avui l'equip estava format per en Sergi González, Carles Serra, Jaume Rovira, Dani Molina, Xavier Saurina i Francesc Parramon.

Les nostres felicitacions al Montmeló per la bona organització i no ens estem d'esmentar també al dissenyador dels cartells que ens semblen francament atractius.

 

FEDAC Sant Narcís presentarà un equip al Torneig mundial Expo Dubai

Correu Imprimir PDF

gerunda_g_fedac

Competició d'escoles. L'equip FEDAC amb molta presència gerundenca: en Marc i en Ramon n'han estat els promotors

 

Zàpping fotogràfic

Correu Imprimir PDF

2013_quadrangular_infantil_1

Fa set d'anys d'un torneig quadrangular amistós que vàrem fer al club: Cassà, Sta.Eugènia i dos equips del Gerunda

 

Solució francesa per resoldre la Lliga d'escacs

Correu Imprimir PDF

logo_fed_francesa

 

Donen per finalitzada la competició

Una de les preguntes que els escaquistes es fan (aquells que no tinguin d'altres mal de caps) és com es resoldrà la Lliga Catalana. Doncs ja tenim una referència: la Federació Francesa d'Escacs (FFE) dóna per finalitzada la competició. De la mateixa manera que s'aturen les curses de motociclisme en cas de pluja: es dóna el premi al que anava primer i així successivament. En el cas de la Lliga Catalana la qüestió segueix oberta, de fet la FCE ha explicitat la intenció de mirar de jugar la ronda que falta (si es pot). Fem a continuació l'exercici d'aplicar la solució francesa a la nostra Lliga.

Com quedarien els escacs a les categories gironines?

A Preferent el campió seria merescudament el Santa Eugènia A, seguit del Palafrugell, mentre que els dos darrers serien La Bisbal i Gerunda D. A Primera Gironina el campió seria el Dotze Castells, seguit del Banyoles B, mentre que els dos equips que tancarien la classificació serien Hostalric B i Santa Eugènia C. A Segona Gironina, Tordera B seria el campió i després el Santa Pau, mentre que per la part baixa del quadre hi quedaria el Figueres E i una vacant. A Tercera hi ha dos grups: en el nord el Gerunda E ha estat millor per un escàs marge, mentre que al grup sud el Platja d'Aro B ha estat absolutament dominador.

L'aspecte que determina el nombre d'ascensos i descensos és el nombre d'equips gironins que perden la Segona Catalana. Doncs bé, enguany el panorama és decebedor: Hostalric i Guixolenc han descendit matemàticament, i el Figueres B es troba en zona de playoff de descens (havia d'enfrentar-se amb el Masnou, un rival amb els mateixos punts i un lleuger millor desaventatge). El Gerunda B s'ha recuperat de l'habitual mal començament i era quart a Segona Catalana.

 

Reunió telemàtica i multitudinària

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

 

Rècord de participació?

Divendres la FCE va organitzar una reunió de clubs a través de Zoom. El caràcter telemàtic va propiciar una participació que no recordem. En un moment de la sessió èrem vuitanta-quatre participants i, encara que alguns participants són membres de la Junta i empleats federatius, queda clar que la xifra de clubs representants va rondar la vuitentena. Això sols és ja una bona notícia i un argument per repetir a futur el model de convocatòria. En condicions normals l'assistència sol voltar la quarentena d'entitats.

Segons es va apuntar la llei no permet convocar assemblees telemàtiques, encara que hi haurà en breu una reforma legal al respecte. Això permetrà (d'aprovar-se) dur a terme assemblees ordinàries. Sembla que la intenció és que l'assemblea que es sol fer a finals de maig es faria el juliol amb caràcter telemàtic. La tecnologia ens apropa.

 

El Gerunda va ser el 6è al Campionat de Catalunya On-line

Correu Imprimir PDF

logo_camp_catalunya_equips_on_line

 

Mollet B n'ha estat el campió

Ens deviem la crònica del tancament del Campionat de Catalunya On-line. El Gerunda ha estat sisè dels seixanta-quatre clubs participants amb 67'5 punts i mig en 112 partides. Dani Molina ha estat el nostre millor jugadors (20'5 de 28), Llorenç Ramon (16'5), Francesc Millaret (16) i Javi Castrillon (14'5). Tots ells per sobre del 50%.

El podi de la competició ha estat pel Mollet B (76 punts de 112 possibles), Barcelona A (69'5) i Banyoles B (69). El Mollet ha gaudit d'un escaquer de luxe amb el GM Camilo Ríos (24 de 28) i l'encert d'aliniar un jugador sub14 en progressió i amb un nivell molt per sobre del seu elo. El Barcelona ha tingut un pal de paller: el MI Gerard Ayats ha aconseguit 27 punts dels 28 possibles.

 

Prioritats: Campionats de Catalunya d'Edats i Lliga Catalana

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

 

Declaració d'intencions

Més apunts de la reunió telemàtica d'aquesta tarda entre la FCE i clubs. Amb totes les salvetats i la prudència que exigeixen les circumstàncies el President de la Federació, Pepo Viñas, ha expressat la prioritat de la Junta: les competicions d'edats (Campionat de Catalunya individual i per equips) i finalitzar la Lliga Catalana.

En relació al Campionat d'Edats s'ha fet notar que la modalitat per equips és la que té més bon encaix en el calendari (tres dies són suficients). L'individual es jugava des de fa anys per Setmana Santa a Vilaseca i el d'equips darrerament a les comarques gironines a la tardor (Lloret i Tossa). Des del Gerunda ens ha agradat sempre propiciar la presència en ambdós campionats. Les darreres temporades vàrem presentar cinc i sis equips aprofitant la proximitat. El President Pepo Viñas ha fet ènfasi en el cost en il·lusió, en entusiasme... que té renunciar a un any de competició en la curta etapa formativa. Ho subscrivim.

 
Més articles....


Pàgina 1 de 524

La frase de la setmana

"Rh2, Nigel?"

Jan Hendrik Timman

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Usuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

Com s'ha de resoldre la Lliga 2020?
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com