Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font


Actives Ceret 2005

Correu Imprimir PDF

jordigAvui diumenge una representació gironina ha sortit en direcció a les terres catalanes del nord a jugar el campionat de Céret, tot un clàssic en aquestes dates per a alguns de nosaltres que no és la primera vegada que el juguem.

De Girona sortíem en Jaume Mundet i l'Anaas Al-Haidi ( Salt i Girona ), JA Pérez ( Cassà ), un servidor (Gerunda) i el convidat estrella del dia, el GM Radek Kalod. En el campionat hi havia molta més gent de Girona. Dos o tres del Dotze Castells, la Laura Garcia i en Rafel Garcia, l'Àngel Castellanos, i l'incombustible Jordi Vidal amb la seva canalla, que torneig que es munta, torneig al que hi és present. Això és afició!

El campionat l'ha guanyat en Carlos Ferron, seguit de Arturo Vidarte i Radek Kalod. Hi havia premis pels tres primers, per trams, a la millor fèmina i per trams d'edat per la mainada. Ferrón s'ha mostrat intractable, emportant-se per davant a varis mestres i quedant primer amb 6 de 7. Realment ha demostrat que és un especialista en aquesta modalitat dels escacs.

Radek ha fet 6 punts, en Jaume 5 (7è classificat), JA Perez i un servidor 4,5 (18è i 14è respectivament), i l'Anaas 3,5 (41è).

El torneig va patir acusats retards deguts a aparellaments erronis, i també es van produir alguns incidents en les entregues de premis. En general es pot dir que la organització del torneig no tenia el dia. Espero i desitjo que properes edicions d'aquest campionat estiguin millor organitzades.

Ja per finalitzar aquesta crònica us comento una de les meves partides, jugada a la tercera ronda. Vaig tenir el gustasso de guanyar a un mestre internacional, 2450, encara que val a dir que el seu joc va ser extraordinàriament fluix, cosa impròpia d'un jugador del seu nivell. Com se sol dir, un mal dia el té qualsevol.

Blanques: Jordi Garcia (2175 C)
Negres: Jean Pierre Boudre (2450 F)
3a ronda. VIII Semiràpides de Céret (3)

boudre

Jean Pierre Boudre

1.e4 e5 2.Cf3 Cc6 3.Ac4 Cf6 4.d4 exd4 5.0-0 Cxe4 6.Te1 d5 7.Axd5 Dxd5 8.Cc3 Da5 9.Cxe4 Ae6 10.Ceg5 0-0-0 11.Cxe6 fxe6 12.Txe6 Ae7

La tria del meu rival és poc usual, més natural és 12... Ad6 apuntant a l'enroc. Li segueix 13.Ag5 i un bon reguitzell de jugades més, la teoria d'aquesta línia arriba fins a la jugada 21!

13.De2

Que em consti, la jugada 12... Ae7 es va jugar per primer cop al 1920 (!!) entre Tartakower i Tarrasch. L'inventor de la obertura catalana se les empescà per guanyar amb la jugada 13.Ce5!?. La meva tria és molt més estàndard, sense buscar tantes complicacions

13...Af6

 

diagrama1

 

Ara es veu la intenció del negre, l'àlfil es col.loca a la gran diagonal apuntal.lant el peó passat i especulant amb un hipotètic d3, temàtic d'aquesta línia.

14.De4

A mi em consta que és la primera vegada que es juga aixo, almenys en aquest moment. D'altra banda es una jugada natural d'aquesta posició, que persegueix dos coses. Una, centralitzar la dama, i l'altra treure força al hipotètic avanc d3 del negre abans comentat

14...Db5

Era més natural 14... Dd5 directa. De totes maneres no debilita res. Per tant, acceptem pop...

15.a4 Dc5

Ara no acceptem pop. De nou, s'imposava Dd5. És possible que el meu rival es plantejés l'amenaça Cb4. Però després de 16.Ad2, Cb4 17.Tc1 no s'ha de témer res, i s'amenaça 18.c3 obrint línies d'atac contra el rei negre.

16.Ad2 a6

Una altra pèrdua de temps, que més que defensar, debilita.

17.Tb1 Dd5

Finalment! Vaig rebre aquesta jugada amb un somriure de triomf. El meu rival m'ha regalat uns quants de temps, quan podria haver fet el moviment directament a la jugada 14.

18.b4 Da2

 

diagrama2

 

El peó de a4 està perdut. De totes maneres, encara hi ha marge per liar-la una mica.

19.Tb3 Dxa4 20.Df5! Rb8 21.b5! axb5 22.Txb5

 

diagrama3

 

S'amenaça Txc6

22...Ce7?

El primer error greu. S'imposava la més que natural 22... The8. No entenc com no la va fer... se t'en van les mans per fer-la! Seguiria 23.Txe8 Txe8 24.Tb1 i encara hi ha molta partida. Ara no és vàlid 23.Txc6?? degut a 23... Da1+ i és mat inevitable.

23.Dd3

Única i suficient.

23...Cd5??

 

diagrama4

 

Jugada quasi al toc... i llença la partida pel vàter. Calia defensar l'enroc, amb 23...b6

24.Ta5! Dd7??

Amb 24...Dxa5 25.Axa5 Cf4 26.Df5 Cxe6 27.Dxe6 es podia intentar resistir. Una altra jugada quasi al toc. Avui el Sr. Boudre definitivament no tenia el dia! O un excés de confiança, potser?

25.Da3!

 

diagrama5

Després de sis minuts de reflexió, el negre decideix abandonar. Realment no hi ha escapatòria!! 1-0

Salut!!

 

La frase de la setmana

"Hi ha dues classes de sacrificis: els correctes i els meus"

Mihail Tahl

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Zona vipUsuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

El que trobo a faltar a les xarxes és...
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com