Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font


Gerunda 4,5 - Sant Andreu 5,5

Correu Imprimir PDF

Pels pèls

Avui el primer equip una mica més i dóna la campanada contra el Sant Andreu. L'equip rival d'avui feia por, el primer era un 2476 i l'últim un 2240, i comptaven amb 7 jugades de 23XX punts elo.

 

 


Sobre el paper ha estat diferent, tot i que el seu inici ha estat fulgurant. Un dels primers en acabar ha estat l'Andreu Mayo, que avui no ha tingut el dia i ha jugat una partida un pèl fluixa. En Jordi Gusó ha fet taules en una posició molt equilibrada, era el resultat natural. En Marc Prujà estava, segons ell, una mica inferior i ha esgarrapat unes taules per repetició de posició. A continuació han vingut dues derrotes, d'en Davui Huici i Jordi Montpart, i les coses es posaven bastant coll amunt, amb 1 a 4.

Semblava que el St. Andreu ja ho tenia al sac, perquè la partida d'en Parramon no estava gens clara, l'Àlvar arribava als apuros de temps en pitjor posició (segons m'han dit) i a mi m'estaven atacant i tot i tenir qualitat de més em defensava com podia.

Però en aquest moment hem reaccionat molt bé. Jo he remuntat la situació i he començat a generar amenaces i al final el punt ha caigut de la nostra banda. El clímax de la partida s'ha obtingut al arribar a la següent posició:

 

diagramaronda3

 

En aquest moment el blanc juga...

33.Ad5!

... amb idea de jugar 34.Ce6+ i guanyar la dama. La resposta, tot i no ser la millor de totes, ha estat enèrgica:

33... Te3! 34. Dg2, Tc2!

Després d'aquestes dos jugades de torre el blanc està perdut. S'ha seguit 35.Ch5+, Dxh5  36.Dxc2, Dxd5 i el blanc ha abandonat.

L'Àlvar ha demostrat la qualitat que té jugant ràpid i ha obtingut una posició on podia fer mat amb torre o amb el cavall, un dels dos mats era imparable, rei que tomba i un altre punt per nosaltres. I el següent en guanyar ha estat en Luís Enrique, que enguany és el primer any que juga i tant de bo en vinguin molts més, perquè és un jugador duríssim que segur farà molts de punts en aquest per equips.

Anem 4 a 4 i queden en Francesc Parramon amb peó de menys i en Jordi Álvarez amb atac i posició superior. En Francesc ha esgarrapat taules en un final on el peó de menys no era decisiu, i tot ha quedat en mans d'en Jordi, que per desgràcia nostra s'ha equivocat quan ja faltava poc per segellar la victòria i ha perdut una peça. El final resultant l'ha jugat per allò de no abandonar fins el final, perquè estava clar que acabaria perdent. Resultat final 4,5 a 5,5.

Ens ha anat de poc de puntuar avui, però aquest resultat demostra que podem guanyar a qualsevol, o sigui que seguirem perseverant a la recerca dels punts que ens proporcionin la tant anhelada permanència.

Pròxima estació, Tarragona. Seguirem informant.

Salutacions.

 

La frase de la setmana

"Hi ha dues classes de sacrificis: els correctes i els meus"

Mihail Tahl

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Usuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

Què opines de "l'afer Rausis"?
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com