Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font


Crònica: Olot A 4 - Gerunda A 6

Correu Imprimir PDF

Doble alegria

Jornada rodona la d'avui dels nostres equips A i B. Ambdós ens desplaçàvem a Olot per jugar contra el Olot A i el Olot B, un fet fràncament inusual. O sigui que ens hem reunit a les 8:30 per marxar cap a la capital garrotxina, no sense un cert caos amb el tema dels cotxes... perquè entre els que hi anaven directe i no hi eren, els que hi anaven directe però sí que hi eren, el que s'ha presentat amb el seu cotxe per sorpresa perquè volia tornar aviat perquè tenia un compromís, els que s'han ficat en el cotxe que no tocava i no en volien sortir, i els que apretaven per marxar quan més aviat millor, per tot plegat hem marxat sense saber del cert si tindríem cotxes per tots al tornar. Al final en Colomer (un dels que volia tornar abans) s'ha hagut d'esperar a baixar-ne uns quants amb ell, per tal que sortissin els números...

Així doncs ens presentem puntualíssims a jugar al local que el C.E. Olot té al Casino. Els més nostàlgics hem recordat els temps i els aromes del local de tota la vida dalt del bar Sport, amb les seves vitrines farcides de copes, i els plafons informatius, i el despatxet al final del passadís... però ja se sap que tot allò que comença té un final, i els temps actuals no perdonen. Poderoso caballero...

Comença el doble match Olot - Gerunda i el primer en signar la planilla és en Huici, que passada la hora de joc ofereix taules i el seu rival les accepta. Seguirien les taules d'en Barrera per repetició de jugades, en una posició tranquila però no exempta de subtileses.

El match prossegueix amb aquest resultat una bona estona. En Luís Enrique està molt millor, en Martí està igualat, en Marc té un peó de més però li falta desenvolupament, en Gusó improvitza en una Happy Bishop Hunting... la única partida que vèiem clàrament en contra era la de l'Andreu al qual generalment els aires austríacs li senten de meravella... però avui no era el seu dia. A la meva les coses es posaven interessants, al aconseguir guanyar la dama a canvi de torre i cavall, però el meu rival ha construit una fortalesa que semblava inexpugnable, i a més el meu rei estava exposat, i el zeitnot apretava de valent... o sigui que no ho veia gens clar.

Es confirmen alguns pronóstics tal com els esperàvem, de manera que en Martí fa taules i l'Andreu perd un final de torres molt inferior.

Però en aquest punt ha vingut la reacció. En Marc s'ha espolsat la pressió de sobre i ha entregat una peça a canvi de peons i iniciativa i ha aconseguit el punt. En Gusó també ha guanyat (tot i que no sé com, perquè no he vist res) i el següent en acabar he estat jo, que he pogut sentenciar abans que el contrajoc del meu rival assolís altes cotes d'intensitat.

Amb la satisfacció d'haver complert amb l'equip m'aixeco per interessar-me per l'estat de la situació... anem guanyant 2,5 a 4,5 i queden tres partides: en Luís Enrique té un final perdut, però en Parramon ho té bé per fer taules i l'Àlvar són taules segures, o sigui que això avui no se'ns escapa...

En Parramon confirma les taules al arribar a un final de torre contra torre i àlfil. En Sobreroca no ha tingut ànims per intentar la proesa, ell mateix ha confessat obertament que no es veia capaç de guanyar un final així. En Luís Enrique tomba el rei amb cara de pomes agres, és dur perdre quan has estat més bé bona part de la partida, i més en un per equips... i l'Àlvar aconsegueix guanyar el final de torres aprofitant que el rei del rival tenia tallat el camí al peó passat.

Resultat final 4 a 6 i respirem tranquils, per fi ha arribat la primera victòria fora de casa després de dos derrotes molt justes per la mínima. "Ai, si haguéssim tingut una mica de sort amb el Vulcà i el Peona i Peó!!". No serveix de res lamentar-se pels dos matchs perduts, però pensar-hi és inevitable...

Vaig per signar l'acta i en Trias em mostra la de l'equip B: també han guanyat per 4 a 6!! Doble victòria i doble alegria.

Salutacions.

 

La frase de la setmana

"Potser el tret característic més important que un jugador necessita sigui un pervers sentit del humor"

GM Tony Miles

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Zona vipUsuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

El que trobo a faltar a les xarxes és...
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com