Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font

Campionat per equips 2013

Classificació Provisional del grup sub12 del Per Equips

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Resultats després del segon diumenge

Dominen la classificació el Figueres i el Banyoles amb 19 punts en 20 partides. El Gerunda A és el tercer classificat amb 17 punts de 20 possibles. Curiosament, el nostre primer equip sub12 ha cedit un punt en cadascun dels enfrontaments directes amb la resta d'equips del club.

quadre_2013_lliga_sub12

Fins el moment són molts els jugadors que s'han estrenat als nostres equips: Diego Alonso, Maksat Xifra, Oriol Pou, David Fernandez, Jany Caballero, Pau Pinto, Diego Kozma, Miquel Pou, Jacob Harris...

 

Repàs als ascensos i descensos

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Quants pugen i quants baixen...?

Una pregunta habitual quan s'entra al darrer terç del Campionat per Equips. Com cada temporada els moviments a les categories gironines queden supeditats a si hi ha o no equips de les nostres comaques que descendeixin de Segona Catalana. Amb d'altres paraules: si baixessin o el Figueres B o el Santa Eugènia A o l'Olot A o el Gerunda B, llavors es generaria una sèrie d'ajustos en cadena (en forma de més descensos i/o menys ascensos).

ascensos_descensos_2013

El quadre verd fosc és el d'ascensos/descensos si els 4 equips esmentats conserven la Segona Catalana. El quadre vermell engloba els supòsits en cas de descens d'un equip gironí.

Aquest cap de setmana finalitzen les lligues de Segona i Tercera Gironina (dos grups de set equips a 2ª;  i vuit equips als dos grups de 3ª). Després es faran uns playoffs que determinaran les classificacions complertes dels 14 equips de 2ª i dels 16 de 3ª.

Qui ascendiria hores d'ara?

El millor equip de Preferent és el Guixolenc amb 5'5 punts, havent-se enfrontat amb els perseguidors immediats (Banyoles i Cassà). Les dues places d'ascens de Primera Gironina són momentàniament ocupades pel Blanes i pel Salt i Girona, amb 6 punts cadascun d'ells. El Sant Gregori és ara el tercer, amb un punt menys.

A Segona Gironina l'Olot C i l'Olot D dominen un grup, mentre que Caldenc i Santa Eugènia B dominen l'altre. Els quatre entrarien al playoff per repartir-se tres places d'ascens. A Tercera Gironina: Platja d'Aro i Blanes B dominen un grup, mentre que Santa Pau i Els Palaus l'altre. Ascendirien en el pitjor dels casos tres d'ells, en el millor tots quatre. 

 

Resultats amplis a la Lliga Catalana

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

2ªVolta Campionat de Catalunya per Equips

Aquest diumenge han jugat set equips del club amb resultats, tots ells, molt amplis. Tan a favor com en contra. La derrota del primer equip no la prevèiem amb aquesta diferència, el Gerunda B i el D han superat els adversaris amb una certa facilitat, que venien amb vàries baixes. Mentre que el tercer equip ha donat la cara a Banyoles contra els grans candidats a l'ascens. Els equips de Segona Gironina han perdut amb un cert marge, mentre que el Gerunda G ha patit la primera visita del Santa Pau. Aquests han estat tots els resultats del nostre club:

Sant Boi A - GERUNDA A  7 - 3
GERUNDA B - UGA C  8'5 - 1'5
Banyoles A - GERUNDA C  7 - 3
GERUNDA D - Cassà B  7'5 - 0'5
Santa Eugènia B - GERUNDA E  4'5 - 1'5
Caldenc A - GERUNDA F  4'5 - 1'5
GERUNDA G - Santa Pau A  0 - 4

El nostre primer equip queda amb mig punt, s'han estrenat el nostre B i el nostre D (1 punt) i va fer-ho l'altre dia el Gerunda E. Aquesta temporada tenim els equips en categories molt exigents (només cal mirar la lletra dels nostres equips i la dels nostres rivals: en molts casos la lluita serà per mantenir-nos).

2013_equips_2     2013_equips_3

Imatges del club: ens han visitat l'UGA C, el Cassà B i el Santa Pau

 

Poc premi a l'estrena del Per Equips 2013

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

1ª Volta Campionat de Catalunya per Equips

Aquest diumenge ha començat la Lliga Catalana per tots els equips del club (excepte els de Tercera Sub12). Amb els resultats que tot seguit adjuntem:

GERUNDA A - Sant Martí  5 - 5
La Colmena - GERUNDA B  8'5 - 1'5
GERUNDA C - Cassà  4'5 - 5'5
Sant Gregori - GERUNDA D  6 - 2
GERUNDA F - GERUNDA E  2'5 - 3'5
GERUNDA H - GERUNDA G  1 - 3

I ens quedem amb la sensació que hauriem pogut puntuar més. El Gerunda A ha empatat amb el Sant Martí en un duel que han protagonitzat els deu titulars dels dos equips (poc habitual). Almenys dues partides nostres podien haver tingut un resultat ben diferent (per exemple la de'n Jaume Domenech), i especialment la darrera en que en Martí Mayo ha lluitat fins el final les taules que ens haguessin donat el match. En Miquel Fernandez Diaz ha necessitat 114 jugades per endur-se una partida que per moments semblava  encaminar-se a una quantitat de moviments encara superior (en un final de dama contra torre i peó).

El detall simpàtic el va patir en David Huici quan el seu rival li va cantar escacs i mat, mentre aturava el rellotge. En David amb tota tranquil·litat va menjar-se un peó amb el rei "ressucitat". equips_2013Error d'apreciació que va permetre continuar la partida després d'uns moments de "vermellor" (passa a les millors famílies, però poc sovint a Primera Divisió). En qualsevol cas, enfrontament presidit per la cordialitat de dos equips que tenen un nivell molt similar.

I la resta d'equips?

Correctiu a Santa Coloma pel rejovenit Gerunda B. El resultat és un pel excessiu, però també inapel·lable. Similar resultat del Gerunda D a Sant Gregori (veieu foto amb Josep Pont, Eduard Salagran, Marcel Camps...): derrota clara que hagèssim pogut ajustar un pèl més. És un rival que tradicionalment se'ns donava bé, però que avui ens ha superat amb tot mereixement. El Gerunda C s'ha quedat a mig punt d'estrenar-se. Res a dir. Acabem el repàs amb el doble enfrontament entre equips del club a Segona i a Tercera Gironina: el Gerunda E i el G s'han imposat.

La tònica de la temporada serà rivals amb més elo, matxos amb molta lluita, partides de més qualitat i un rodatge molt interessant pel nostre planter que cada vegada té més protagonisme.

 

El 20 de gener comença el Campionat per Equips

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Falten quinze dies

A partir del dia 20 de gener 526 equips de tot Catalunya, equips_2012_6adscrits a més de dos-cents clubs, competiran en el que és la competició preferida de la majoria de jugadors. D'aquests equips un total de 68 són gironins, pertanyen a algun dels vint-i-quatre clubs de les nostres comarques. Sobre el nombre de jugadors és prematur cap tipus de conclusions perque falten tramitar moltes llicències encara (la Federació Catalana tenia la darrera temporada més de 7.000 afiliats).

Del nostre club hem fet la renovació d'unes noranta fitxes federatives, perque hi ha alguns jugadors amb els que encara no hem contactat. Per resoldre dubtes us podeu adreçar a Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la

Calendari del primer diumenge

Dels vuit equips del Gerunda que entren en competició el dia 20 de gener la majoria comencen jugant a casa, ja que hi ha dos enfrontaments entre els equips que comparteixen categoria. Per cert, els nostres 4 equips de Tercera Sub12 començaran a jugar el mes de febrer, us avisarem oportunament.

Repàs a la 1ª Volta (20/1/2013):

GERUNDA A - Sant Martí A
La Colmena A - GERUNA B
GERUNDA C - Cassà A
Sant Gregori - GERUNDA D
GERUNDA E - GERUNDA F
GERUNDA H - GERUNDA G
 

El Gerunda afronta la temporada 2013 amb 12 equips

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

El Gerunda A i B competiran a categories catalanes

El nostre primer equip seguirà enguany a l'exigent Primera Divisió. Ens ha correspost un grup còmode en termes de desplaçaments, equips_2010_3però esportivament molt exigent (a l'altre grup de Primera hi ha filials de 3 equips de Divisió d'Honor, en el nostre cap).

Aquesta temporada  seran dos equips del Gerunda els que jugaran a categories catalanes. Perque el Gerunda B retornarà a Segona Divisió, on va tenir-hi una única i fugaç presència ara farà set temporades (compartirem grup amb alguns equips gironins francament potents com l'Olot A o un Santa Eugènia A novament reforçat).

Sis equips a les lligues Territorials amb novetats a Segona Gironina

A les categories territorials hi presentarem sis equips. El Gerunda C a Preferent, mentre que el D serà a Primera Gironina. El Gerunda E i el F repeteixen a Segona Gironina, amb la novetat de que els equips estaran formats per sis jugadors. No és la única novetat a Segona Gironina, que el 2013 estarà distribuïda en dos grups de 8 equips. Una lligueta a 7 voltes amb 2 matxos més, creuant al final els dos grups. A Tercera Gironina hi hem inscrit el Gerunda G i el Gerunda H, equips_sub12_2012_1on hi participen equips de 4 jugadors.

L'inici de la competició serà el tercer diumenge de gener. S'avança una setmana per tal de que tot el Campionat per Equips (9 voltes) es jugui abans de Setmana Santa. Això implica que la Fase Final de la Copa Catalana s'endarrereixi tres mesos per alliberar un diumenge. El calendari 2013 presenta, per tant, alguna lleu modificació respecte el que s'ha fet en temporades recents. 

Quatre equips del Gerunda al grup Sub12 de Tercera

Seguim creient molt en aquest format: un grup de Tercera amb nens i nenes sub12 i un elo màxim de 1800 punts. Ja que són molts els jugadors que han deixat de complir algun dels dos requisits (Aleix Torres, Richard Coll, Adrià Barris, Marta Feliu, Laura Martinez, Jacint Blanch, Marc Boix...) reduïm a quatre el nombre d'equips i comptem amb tots ells per participar a Primera i Segona Gironina. 

Entenem que la lliga sub12 començarà més tard: a meitats de febrer, possiblement. La lligueta és a fa amb dos partides cada diumenge, i probablement s'enllesteixi en 4 o 5 caps de setmana.

categories_2013

 


La frase de la setmana

"Res excita més a Grans Mestres avorrits que una novetat teòrica"

D.Lawson

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Zona vipUsuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

El que trobo a faltar a les xarxes és...
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com