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Reprenem la secci6 sobre reglament

Teniem ganes de recuperar el raconet de la web dedicat a les regles del joc i aquesta norma en
concret ens ha servit d'excusa (per cert, podriem dir que esta d'actualitat, 0i?).

Les Lleis dels Escacs de la Fide http://www.escacs.cat/reglaments/lleis.pdf recullen en el seu
article nimero 5 " la
finalitzacio de la partida

". EI 5.1 explica quan una partida finalitza en victoria (escac i mat, o per abandonament) mentre
que el 5.2 descriu les diverses circumstancies en que el resultat sén les taules.

Més concretament el punt 5.2.d diu el seglient: "d. La partida pot(1) ser taules si es donara(
2)

o ja s'ha donat

(3)

qualsevol posicio idéntica

(4)

almenys tres vegades

(5)

sobre el tauler. Veure article 9.2

L'article nove esta dedicat a les situacions de taules. | concretament el 9.2 diu: "La partida és
taules, per una correcta reclamacio
(6)
del jugador que esta en joc

(7)



http://www.escacs.cat/reglaments/lleis.pdf
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, quan la mateixa posicio, almenys per tercera vegada (no necessariament per repeticio
de jugades

(8

):

00000000 a) es produira, si el jugador primer anota la seva jugada en la seva planella i
declara a I'arbitre la seva intencio de fer-la

9)

; o0l

00000000 b) acaba de produir-se i el reclamant esta en joc

(10)

Les posicions com en (a) i en (b) son considerades la mateixa si és el mateix jugador qui
esta en joc

(11)

, les peces del mateix tipus i color ocupen les mateixes caselles

(12)

, i els moviments possibles de totes les peces d’ambdds jugadors son els mateixos

(13)

Les posicions no es consideren la mateixa si un peo pot haver estat capturat al pas i
després no podra ser capturat d'aquesta manera

(14)

. Si s'ha de moure un rei o una torre, es perdra el dret a I'enroc, en cas d'existir, només
després de fer el moviment

(15)
Anem al detall, repassant els matisos

Ens ha semblat pertinent esmicolar el redactat dels dos articles per entendre els matisos, com
hem de plantejar la reclamacié de forma impecable i que, aixi, sigui atesa per I'arbitre. No
fer-ho pot suposar perdre mig punt.

(1) La partida pot ser taules. Es una possibilitat, no és un automatisme. Esdevé taules per la
reclamacié (suposem que als dos jugadors els convingués nomes la victoria o senzillament no
s'adonen d'aquesta possibilitat). Per tant, tampoc no pot ser apreciada "d'ofici" per I'arbitre.

2/3



Coneix el Reglament (3): triple repeticié

Escrit per
Dimarts, 12 de Novembre de 2013 02:31

3/3



