Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font


Dues taules de'n Guillem a la 7ª i 8ª volta

Correu Imprimir PDF

logo_salobrea

Líder en solitari del Campionat d'Espanya sub14 a manca d'una partida

En Guillem supera amb solvència la doble volta d'avui: dues partides jugades amb negres que han finalitzat en taules. En total suma 7 punts de 8 amb quatre perseguidors a mig punt.

La 7ª ha estat probablementespanya_s14_salagran_8 la única en que ha quedat lleugerament inferior d'obertura. Quan aquest matí s'han signat les taules José Manuel Nieves encara tenia una posició minimament favorable (idèntic material però les illes de peons eren un xic millors pel valencià).

Ja per la tarda la 8ª partida ha estat seguida amb interès des del Centre Cívic, a distància amb un projector. Novament amb negres en Guillem ha tingut la iniciativa i ha aconseguit un final que per moments semblava que ens donaria una alegria. El cert és que les blanques tenien més recursos defensius del que semblava: el peó de torre de'n Guillem coronava en casella de diferent color que l'alfil (detall determinant) i per tant Gonzalez havia d'entregar el cavall pel peó passat i còrrer a ocupar la casella a1. El programa Fritz atribueix avantatge de 1'1 punts a en Salagran.

La partida 8ª (diagrama 1) ha finalitzat així: ... 42. Re3 Rf7 43. Rf4 Ac8 44. a3 Ad7 45. Re5 g5 (suposarà perdre el peó) 46. Cf3 g4 47. Rf4 (el cavall pot donar-se perque el rei arriba a la casella a1) gf3 48. Rf3 Re6 49.Re4 1/2-1/2

Demà es juga la darrera partida. Amb blanques contra el primer del rànking i probablement les taules haurien de donar-li (pensem) el títol. Gran torneig i tot un club desitjant-te sort, Guillem.

 

La frase de la setmana

"Si els escacs són lluita, el millor és Lasker; si els escacs són ciència, el millor és Capablanca; si els escacs són art, el millor és Alekhine "

GM S. Tartakower

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Usuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

Com s'ha de resoldre la Lliga 2020?
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com