Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font

Novetats

Campionat Absolut Gironí... dissabte vinent

Correu Imprimir PDF

cartell_absolut_2021

 

Dissabte 25 engega a la seu del Gerunda

Fem el recordatori. Dissabte vinent arrenca el Campionat Absolut Gironí. Tornen els escacs presencials, a ritme "lent". Es planteja en tres seus diferents: primeres tres voltes a "can Gerunda", les tres següents es disputaran a Olot i la cloenda a Figueres, amb les tres darreres rondes. Esperem que el ritme d'inscripció aumenti en els propers dies, com sol passar.

Afegim un missatge adreçat especialment als gerundencs: val la pena aprofitar un torneig que, ni que sigui parcialment, organitzem a casa nostra. A data d'avui a la llista hi apareixen sis jugadors (sabem que seran més): Dani Molina, Javier Castrillón, Antoni Cuerda, Marc Mallorquí, Quim Mallorquí i Mauro Alonso.

 

Luis Enrique Valle tercer a Vilobí

Correu Imprimir PDF

logo_vilobi

 

Enguany un torneig matinal individual

L'edició d'enguany ha estat un cert parèntesi en la trajectòria del Torneig de Vilobí. Un format individual, més reduït. Els premis han passat a ser diferents lots de productes de proximitat (embotits, làctics, fruites...), que varen ser entregats a la fi pel President del Club, Felip Mató, i l'alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet.

Molts jugadors del Gerunda varen voler compartir un matí de blitz. Luis Enrique Valle va ser el tercer d'un campionat que va guanyar Jordui Triadú, seguit de Pol Sabrià. En Dani Molina va ser cinquè i Leo Valle sisè, a més de millor sub16. Premi per Liam Valle com a millor sub12. Apart, hi varen participar en Quim i en Marc Mallorquí, en Marc Baig, en Javi Bonilla...

2021_vilobi

En Dani, en Liam, en Luis Enrique, en Marc i en Leo

 

Vint-i-set equips gironins a la Lliga Interclubs

Correu Imprimir PDF

logogerunda

 

10, 17 i 24 d'octubre i el 7, 14, 21 i 28 de novembre

Finalment han estat 27 equips gironins per la Lliga Interclubs (la versió "exprés" de la Lliga Catalana) que es jugarà en 7 diumenges. Catorze clubs s'han engrescat a participar-hi: Figueres amb 6 equips, Tordera amb 4, Olot i Gerunda 3 cadascun, Palafrugell 2, i amb un equip La Bisbal, Sant Gregori, Guixolenc, Platja d'Aro, Peons de Tossa, Fornells, Blanes, Alt Empordà i Vilobí d'Onyar. Prou bona resposta, amb un bon percentatge de clubs engrescats.

A nivell de tot Catalunya, segons els nostres càculs, la xifra d'equips inscrits supera lleugerament els 300 equips (estimem que d'uns 140 clubs diferents). És un bon termòmetre de la salut dels escacs catalans. I la diagnosi és que sembla que hi ha ganes d'escacs presencials, per bé que en aquesta "bugada COVID" hi hem perdut alguns llençols.

 

Escacs aquest diumenge a Peralada

Correu Imprimir PDF
2021_peralada
 

Blitz benèfic aquest dissabte a Mollet

Correu Imprimir PDF

logo_mollet

 

En favor de l'AECC. Tots contra el càncer!

Dissabte 18 pel matí el club d'escacs Mollet organitza un Torneig de Ràpides amb finalitat solidària. Col·labora-hi jugant-hi o participa de "la fila zero". Ens afecta a tots!

Tots contra el càncer. – Club d’Escacs Mollet

 

Poca fortuna al sorteig de barraques

Correu Imprimir PDF

cartell_fires_2019

 

Poca sort, un any més

Ja és tradicional que els sortejos per l'adjudicació de barraques no han estat gens favorables pel Gerunda. I no ho diem donant a entendre res estrany, ni hi ha cap missatge entre línies. Senzillament, ha anat així.

D'ençà la primera vegada que vàrem demanar barraca, l'any 2012, no recordem cap any que ens hagi somrigut "el bombo". El 2012 el sorteig ens resulta desfavorable, no ens va tocar. L'any 2013 ens va correspondre reglamentàriament, com a entitat no afavorida a les Fires anteriors. barraca_5El 2014 no tenim sort i el 2015 se'ns adjudica per normativa. El 2016 pel sorteig no ens toca però acabem "entrant" com a suplents. Exactament el mateix el 2017 i el 2018. Les dues darreres Fires han estat sense barraca com recordareu: per la sentència del Procés i per la pandèmia.

Per tant, els antecedents són que de cinc cops hem anat a sorteig en cap ocasió ens ha correspost de manera directa (estem parlant de que la probabilitat en cada sorteig era d'almenys del 50%). Per renúncies d'altres entitats, en tres anys d'aquests cinc hem estat "repescats" (en una ocasió a tres setmanes d'aixecar la persiana, a correcuita).

La tria del lloc també es fa pel mateix procediment. L'ordre s'estableix aleatòriament. Es fa un segon sorteig quinze dies abans del pregó. I el mateix resultat pel Gerunda. Sovint hem vist com quinze, setze, disset... entitats podien triar ubicació abans que nosaltres (respecte aproximadament una vintena d'espais). L'any 2018 vàrem ser literalment la darrera associació a escollir. És digne de veure's.

I el 2021 com ha anat?

Enguany, i és una dinàmica preocupant i que es repeteix, la xifra d'entitats segueix anant a la baixa. També el nombre de barraques es redueix. En definitiva: catorze associacions optàvem a vuit barraques. No ho allarguem: la nostra bola va ser la darrera de sortir del "bombo". Per tant, som els sisens reserves. Increïble, oi? Quedem a expenses d'una renúncia (pràcticament) general o d'una (improbable) millora de les condicions sanitàries que permeti ampliar la xifra de barraques.

Les nostres felicitacions a les vuit associacions que seran titulars d'una barraca a les Fires 2021: Colla Gegantera la Fal·lera Gironina, Diables d'Onyar, CESET, Club de Rítmica, Pontenc, Salsa Jove, Casal Independentista el Forn i UdG. Enhorabona a tots ells. Les sis entitats reserves són (per aquest ordre): 1r.Girona Hoquei, 2n.AVAP, 3r.Patinatge Artístic, 4t.Pare Claret, 5è.Naturalistes i 6è... com no... Club d'Escacs Gerunda.

 

Premiats a Llançà

Correu Imprimir PDF

2021_llana

Jan Balló (tercer sub10), Leo Valle campió i Liam Valle (17è al grup general). Molt bé!

 

Èxit d'inscripció als Actius d'Olot del dia 19

Correu Imprimir PDF

logo_olot

 

Gairebé un centenar d'inscrits

El diumenge 21 de setembre l'Olot proposa uns Actius, en el darrer cap de setmana abans de l'inici de les competicions oficials de tardor. Han aconseguit gairebé un centenar d'inscrits (96 hores d'ara). Sens dubte un èxit de convocatòria. Del Gerunda hi participarà algun jugador, certament ens agradaria que fossin més, com Dani Molina, Javi Bonilla i Javi Castrillón. Els que dubtaveu, no us encanteu, que l'aforament es limita precisament a la centena.

Chess-Results Server Chess-results.com - Torneig Actius Olot 2021 (265434)

 

Escacs a la Festa de Vilobí en un nou format, dissabte vinent

Correu Imprimir PDF

cartell_vilobi_2021

Club Escacs Vilobí - Club d'Escacs amb més de 30 anys d'història i organitzador del Torneig per equips Poble de Vilobí

 

Recordatori del Torneig a Llançà

Correu Imprimir PDF
cartell_llana_2021
 

Volem presentar tres equips a la Lliga Interclubs

Correu Imprimir PDF

logogerunda

.
Encara pots formar part d'un dels nostres equips

Aquesta tardor la FCE organitza una Lliga interclubs, amb grups de vuit equips de quatre escaquers. Les set rondes programades es distribuiran entre el mes d'octubre i novembre. Estem coordinant tres equips: un format per jugadors del Gerunda A i B, un segon amb jugadors de Preferent (Gerunda C i D) i un tercer de categories territorials (el que a les darreres lligues venia a ser el Gerunda E i següents). Per tant, tothom que vulgui jugar (demanem disposició per un parell de diumenges) encara hi és a temps!

Els canals per contactar són els habituals: Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra robots de spam. Necessites activar JavaScript per a poder veure-la o per whatsapp al 660598283.

 
Més articles....


Pàgina 1 de 514

La frase de la setmana

"Si els escacs són lluita, el millor és Lasker; si els escacs són ciència, el millor és Capablanca; si els escacs són art, el millor és Alekhine "

GM S. Tartakower

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Torneig Interclubs per Equips (Torneig per equips, 10/17/24 octubre i 7/14/21/28 novembre)

Zona vipUsuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

Quin és l'escaquista de la Història que més t'ha impactat?
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com