Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font


Crònica: Colon 5,5 - Gerunda A 4,5

Correu Imprimir PDF

Digne resultat

8:00 AM al club, ja ha passat una setmana i l'equip A es reuneix al club per anar altre cop cap a la gran urb. Avui toca jugar amb el fortíssim Colon i no està l'equip per tirar coets, perquè amb dos baixes d'última hora (l'Àlvar i l'Andreu) més les ja sabudes d'en Huici i en Martí, es pot dir que la d'avui ha estat una de les al.lineacions més fluixes que hem fet els últims anys.

Arribem amb deu minuts d'antel.lació i ens trobem amb un concert de música clandestí al barri i per tot arreu plagat de fauna okupa, d'aquella que fa que et preguntis si en Charles Darwin estava equivocat...

Comencem a jugar i el primer en caure derrotat (i bastant d'hora, per cert) és en FX Saurina. No he pogut veure gran cosa de la partida, però ja es veia que a en Saurinator li ha agafat bastant per sorpresa l'esquema emprat pel negre. Cada dia s'aprèn alguna cosa!

El següent en caure ha estat en Tarrús que no tenia mala partida (o això semblava) però amb força temps de rellotge ha obviat una entrada d'àlfil a f2 que ha estat decisiva.

La resta de partides en general no pintaven massa bé: tant en Gusó, Luís Enrique, Carlitus, Barrera, Trias i un servidor aguantàvem en una posició lleugerament inferior, els únics que se salvaven eren en Marc i en Parramon que comptaven amb una posició més que solvent.

Finalment en Luís Enrique i en Gusó han aconseguit girar la partida i s'han fet amb el punt. En Barrera ha aguantat un final de cavall i torre que ha esdevingut en un final de cavalls amb peó de menys i s'han signat taules. En Trias perdria qualitat en el mig joc i ha hagut de tombar el rei. En Parramon amb torre de més ha arrasat el flanc de rei del seu rival, segur que ha disfrutat com un nen amb bambes noves. En Marc tot i tenir-ho bé ha perdut i hem hagut d'escoltar les seves lamentacions tot el viatge de tornada. I en Carlitus ha pagat car el fet de tenir un munt de peces mal col.locades, i quan el seu rival ha atacat al flanc de rei no ha pogut coordinar una defensa efectiva.

Total, que ens posem 5,5 a 3,5 i queda la meva partida. Jo també estic apurat, tant de posició com de temps, i després d'una sèrie de maniobres i de canvis arribem a la següent posició:

colon-gerunda-dxc4

Jo tinc les negres. El meu rival té més espai i les peces millor coordinades. En aquest moment la millor jugada era 36. b5 i no es pot capturar el peó amb 36... Axb5 per 37.Tb1. El meu rival no s'ensuma el perill i s'apressa a capturar el peó de c4.

36. Dxc4?? Db6!

colon-gerunda-db6

Aquest és un d'aquells moments en que passes d'estar quasi guanyat... a estar perdut! Les amenaces Dg1+ i Df2+ són terribles.

37. Ag2 Df2

En aquest punt jo disposava d'una altra continuació que no vaig poder sospesar al complert per manca de temps (em quedava menys d'un minut). Vejam si la trobeu, clickeu aquí per veure-la.

38. Df1 Dg3+ 39.Rh1 Cg6?

Amb els "apuros" de temps no veig que podia guanyar el cavall de c3. Tot i així segueixo tenint contrajoc gràcies a la columna oberta i la dama.

40. Ce2 Dd3 41. f5 Ch4 42. Cf4 Dd2 43. Td1 Dxb4 44. De1 Db3 45. Td3??

colon-gerunda-cxg2

Un altre error, quasi definitiu. La resposta no es fa esperar.

45... Cxg2 46. Df1

En aquest moment el blanc comptava amb una jugada interessant, 46. Cg6+!. Analitzeu perquè no era possible 46... hxg6, cliqueu aquí per veure la resposta.

46... Ab5 47. Txb3

Aqui altre cop era possible 47. Cg6+ per embolicar la troca. A partir d'ara la posició se simplifica i el final està guanyat.

47... Axf1 48. Tf3 Cxf4 49. Txf1 Cxh3 50. Rh2 Cg5

I el blanc abandona.

Resultat final 5,5 a 4,5, altre cop perdem per la mínima amb un rival sobre el paper molt superior. Altre cop aquí hom pot fer-se la pregunta típica... què hagués passat si haguéssim anat amb l'equip sencer? D'acord, no es pot saber, entesos...

Però analitzant els resultats que hem fet aquestes vuit rondes se'ns acut una pregunta més interessant: si de bones i primeres ens haguéssim mental.litzat que teníem opcions a pujar o promocionar, haguéssim fet més bon campionat? Deixo per vosaltres la resposta.

Salutacions!

 

La frase de la setmana

"Potser el tret característic més important que un jugador necessita sigui un pervers sentit del humor"

GM Tony Miles

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Zona vipUsuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

El que trobo a faltar a les xarxes és...
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com