Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font


Crònica: Jake 2,5 - Gerunda A 7,5

Correu Imprimir PDF
Tranquil·litat

7:30 AM al local del club. Mica a mica tots els jugadors van arribant, avui toca desplaçament al Hospitalet de Llobregat i toca també esquivar la Marató de Barcelona, fa dos anys en el desplaçament contra l'Aragonés vam pillar "cacho" amb la mitja marató però enguany no ens deixarem enxampar tant fàcilment.

Viatge en cotxe plàcid i sense incidents, durant el qual en Carles Barrera ens ha il.lustrat abastament sobre el fascinant món dels garrins i la curiosa teoria de les mamelles, teoria que postula que cada garrí nascut mama sempre de la mateixa mamella de la mare. Una teoria que té molts paral.lelismes en la nostra societat, com per exemple en el món de la política, i en tants d'altres que hem comentat i que no esmentarem aquí...

Volta que voltaràs i arribem finalment al local del Jake, aparquem just al costat i ens sobren 20 minuts per poder esmorzar tranquil.lament, fet que és especialment cel.lebrat per en Carles Serra, que és un amant incondicional dels esmorzars sense presses i els cafès amb llet llargament assaborits.

Comencem el match rodejat de fotografies, retrats, quadres amb motius escaquístics i un armari farcit de llibres d'escacs de l'any de la picor. Sempre s'agraeix jugar en un local que transpira escacs pels quatre costats. 

jake-gerunda1

El resultat del match és un pèl enganyós, perquè hi ha hagut partides en les que estàvem pitjor i se'ns ha girat a favor nostre, però crec que es pot dir que el resultat ha estat just.

L'ordre en que s'han succeït els resultats no el tinc massa clar, diria que el primer en acabar ha estat l'Àlvar, que en el mig joc ha guanyat una qualitat i no ha donat opció al rival. El següent a guanyar ha estat en Carles Barrera, que ha sabut jugar la seva millor carta, l'exposada situació del rei contrari. I després vindria la victòria de l'Albert Trias alias Jonathan Mestel, que al més pur estil romàntic ha sacrificat temporalment una torre per tal de deixar el rei contrari al centre, l'excursió Re7-e6-f5-g5 ha estat digne de veure's. L'Andreu arrodoniria aquest començament de match vencent en un final d'àlfils d'igual color.

Aquests resultats deixaven el match molt ben encarat. Hi havia partides que no tenien massa bona pinta, com la d'en Marc amb peça de menys i la d'en Gusó, però que amb una mica de sort s'han resolt favorablement (taules d'en Marc i victòria d'en Gusó). També s'ha de dir que en Luís Enrique tot i haver disposat sempre d'una posició bastant bona després de l'obertura.ha acabat perdent per temps.

En aquest punt ja guanyàvem i no valia la pena continuar jugant la meva partida, on s'ha arribat a un final de dames i àlfil de diferent color, molt igualat i sense opcions a forçar. En Parramon ha guanyat la seva i l'últim en acabar ha estat en Carles Serra, en un final de torre, àlfil i peó per banda que tampoc tenia sentit allargar innecessàriament.

Albert Trias i Carles Serra. Al darrere, retrats de Spassky i Karpov. Inspiració màxima.

Resultat final 2,5 a 7,5. Un resultat que ens permet afrontar les dues últimes rondes amb tranquil·litat, només una salvatge i molt improbable combinació de resultats impediria que seguíssim jugant a primera l'any que ve.

Salutacions.

 

La frase de la setmana

"Potser el tret característic més important que un jugador necessita sigui un pervers sentit del humor"

GM Tony Miles

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Zona vipUsuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

El que trobo a faltar a les xarxes és...
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com