Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font

Campionat per equips 2012

Repàs al Campionat per Equips 2012

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Recompte a la temporada del Gerunda amb més equips

Diumenge, amb el quadrangular del nostre equip sub12 a Barcelona, es tanca la temporada 2012 per Equips pel Gerunda. Vàrem quedar tercers de Catalunya de sub12, per cert. Es va acabar la fase de grups abans de Setmana Santa, i un parell d'equips nostres han seguit en competició buscant el títol català: el Gerunda B i el Gerunda I (sub12).

Aprofitem i farem un recompte dels nostres 14 equips: nom, categoria, nombre d'escaquers, punts aconseguits i posició final, així com detalls de les fases catalanes i ascens/descensos (en el sub12 no n'hi ha). Hem aconseguit dos títols de categoria i un sotscampionat, un ascens i mantenim tots els equips. Estem contents.

quadre_resum_per_equips_2012

 

Tercers de Catalunya en Sub12 (Campionat per Equips)

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Peona i Peó campió de Catalunya

En el marc del Campionat de Catalunya per Equips es disputa sub12_2012_2una competició sub12 (jugadors nascuts a partir de l'any 2000 i elo inferior a 1850). Els millors equips de Catalunya a les fases de grups (Peona i Peó, Llinars, Mollet i Gerunda) es varen trobar aquest diumenge per jugar la fase final. Es tracta de quatre clubs que tenim en comú l'interès pels escacs base (aquesta vegada els resultats han acompanyat).

Pel matí sorteig del rival i tot seguit la semifinal. Després de dinar es va disputar la final, per acabar amb l'entrega de premis. Tota la competició s'ha jugat al millor de quatre escaquers, en el nostre cas amb no massa variacions.

El nostre equip va desplaçar-se a Barcelona amb una aliniació formada per la Laura Martinez, l'Adrià Barris, en Richard Coll i la Marta Feliu (també han jugat habitualment en aquest equip l'Aleix Torres i en Jacint Blanch). L'expedició estava formada també per pares i mares que comencen a acreditar veterania en competicions d'escacs.

Pel matí ens vàrem enfrontar al Llinars, mentre Peona i Peó quedava emparellat amb el Mollet. Gerunda i Llinars vàrem empatar a 2, però pel desempat per Sistema Holandès vàrem quedar fora de la final. En eliminatòries a tan pocs escaquers s'ha de tenir molt present el sistema de desempat, perque els resultats són (per força) ajustats.

Peona i Peó - Mollet  3 - 1 (semifinal)
Gerunda - Llinars  2 - 2  (semifinal)
Peona i Peó - Llinars  3 - 1  (final)
Gerunda - Mollet  3 - 1  (3r/4t lloc)

Per la tarda, mentre Peona i Peó es proclamava campió davant el Llinars, nosaltres superàvem al Mollet per 3 a 1, amb algunes partides llarguíssimes. Per cert, l'Adrià Barris acabava signant el 100% dels punts a la competició (7 de 7 en total, comptant també la fase gironina).

Organització impecable i diumenge entretingut. Quedem amb ganes de repetir per la propera temporada (hi ha rumors de que es proposaran alguns canvis, especialment en termes d'escurçar l'elo màxim). És una competició en la que hem cregut des del primer moment. Pensem que dóna rellevància als escacs de promoció i que, a la pràctica, pot ser molt més atractiva per la mainada que no participar a Tercera Territorial.

sub12_2012_1

 

Aquest diumenge es juga el playoff de la Lliga sub12 per Equips

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Quatre clubs lluitaran demà pel títol català de la Lliga sub12

sub12_2012Llinars, Peona i Peó, Mollet i Gerunda lluitaran aquest diumenge per endur-se el títol català. El Gerunda va quedar primer del grup "sud" i, posteriorment, campió gironí.

Demà pel matí es jugaran les semifinals a Barcelona, i per la tarda la final i el partit per determinar 3r/4t.

L'equip que presentarem demà estarà format per la Marta Feliu, en Richard Coll, la Laura Martinez i l'Adrià Barris (els tres darrers: a la foto).

Els nostres rivals són francament potents, així que... sort als nostres quatre jugadors!

 

Dissabte finalitza la Divisió d'Honor

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

L'Escola d'Escacs de Barcelona amb tot de cara

Aquest dissabte per la tarda es jugarà l'onzena volta de la màxima categoria al Campionat per Equips. L'Escola d'Escacs de Barcelona té mig punt d'avantatge per davant del Barcelona UGA (9 punts contra 8'5) després de la victòria de la setmana passada en el duel particular. La nòmina d'un i altre equip és impressionant. Els líders tenen en plantilla el GM Rakhamov, GM Spraggett, GM Moskalenko, MI Cruz, MI Lariño, MI Gual, MI Alomà... mentre que el Barcelona UGA disposa del GM Alsina, dels MI torderencs Fluvià, GM Vila, MI Martin... Demà el Foment Martinenc i el Lleida es convertiran en protagonistes indirectes de la recta final pel títol de Divisió d'Honor, ja que s'enfronten als dos primers equips.

quadre_dh_2012

 

Classificació definitiva del Grup sub12 gironí del Campionat de Catalunya per Equips

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Classificació pendent

En el nostre article anterior (a sota d'aquesta notícia) fèiem referència a la lliga sub12 del Campionat per equips. Mancava publicitar la classificació sencera. Aquí la teniu. Pensem que francament són resultats excel·lents.

quadre_sub12_2012

Una trentena llarga de nens i nenes han participat als equips del club aquests diumenges del mes de març i el darrer de febrer. Ho heu fet molt i molt bé!

Nil Mongay, Roger Carreras, Berta Suarez, Ferran Romero, David Fernandez, Oriol Pou, Jany Caballero, Eduard Martinez, Adrià Bossacoma, Miguel Caireta, Marc Bringas, Pau Vilella, Martí Inglada, Ian Fernandez, Georgina Rigat, Roger Bossacoma, Marc Gil, Carlos Merino, Gonzalo Molins, Arnau Busquet, Oriol Gimbernat, Jaume Rovira, Blanca Viñas, Jan Rigat, David Bouzas, Miquel Gubau, Pau Pinto, Marcel Bosch, Marc Martinez, Linus Nicolau, Martí Fontrodona, Maksat Xifra, Marc Boix, Pol Ros, Miquel Pou, Marta Feliu, Adrià Barris, Richard Coll, Laura Martinez, Aleix Torres, Jacint Blanch i Marta Feliu. Bona colla, creiem que no hem oblidat a ningú.

equips_sub12_2012_2     edats_2012_5

Malgrat que en algun desplaçament ens hem pogut trobar amb alguna petita desorganització (sala per muntar...) l'experiència ens consta que ha estat molt positiva. Estem molt contents de com han anat els "matxos" (al nostre club i a la majoria de la resta), la mainada s'ha divertit i (només en parlem al final) els resultats fan molta patxoca. Esperem que això us animi a jugar i participar a les activitats que us anirem proposant.

Finalment hem de recordar (i agrair) la coordinació que ha fet en Josep Serra. Cadascun dels nostres sis equips s'ha enfrontat amb nou equips rivals, cada equip era de quatre jugadors que no sempre han estat els mateixos... vaja, que lligar-ho tot és molt entretingut. Molt bé, Josep.

 

Comencen les Finals i els Play-off del Campionat de Catalunya per Equips

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Diumenge 15 d'abril

Demà diumenge s'inicien els Play-offs d'ascens (a Divisió d'Honor i a Primera Divisió). En total són quatre enfrontaments, sense presència gironina.

Sant Andreu - Reus Deportiu (per l'ascens a DH)
Catalunya - Cornellà (per l'ascens a 1ªDivisió)
Gran Penya - Sant Andreu B (per l'ascens a 1ªDivisió)
Tàrrega - Jake (per l'ascens a 1ªDivisió)

També es juguen les Fases Finals de totes les categories. Són molts els enfrontaments, i només us recordem aquells en els que hi participa un equip gironí (hi ha 12 matxos i 14 equips que descansen). Així, alguns equips de la nostra demarcació han queda exemps de participar als enfrontaments de demà i s'esperen una setmana (és el cas del Gerunda B, Tordera B, Fanalenc i Olot C).

Cerdanyola Vallès B - Tordera A (Final de Segona Divisió)
Cecob - Dotze Castells A (Final de Primera Territorial)
Olot C - Ullastrell (Final de Tercera Territorial)
      
Aquests enfrontaments són eliminatòries en la majoria dels casos (a Segona Divisió és un triangular perque hi ha tres grups i, obviament, són tres els campions). Segons el nombre de grups que, arreu de Catalunya, tingui una categoria s'allargaran més o menys diumenges les eliminatòries fins que quedi un campió català absolut. Adjuntem l'accés a la circular que ha preparat la Federació Catalana d'Escacs, http://www.escacs.cat/Noticies/nota0060.htm

Diumenge 29 d'abril

Aquest dia es jugarà la final a quatre dels grups sub12 del Campionat de Catalunya per Equips equips_sub12_2012(formats per jugadors sub12 i elo<1850). Els quatre millors equips es trobaran a Barcelona per jugar una semifinal pel matí i la final per la tarda: Mollet, Peona i Peó, Llinars i Gerunda. Els equips són de quatre jugadors. Perque us situeu: en aquesta categoria hi ha participat jugadors com l'Aleix Torres, Richard Coll, Laura Martinez, Adrià Barris, Marta Feliu, Marc Boix, Jacint Blanch, Pol Ros... per dir els habituals dels nostres dos primers equips sub12, que han estat campions i sotscampions de Girona. Solvència contrastada!

Tornem a la 'final four' del dia 29. Podeu comprovar que els nostres rivals (bé, de fet pensem que també es pot dir de nosaltres) són dels clubs que més estan treballant els escacs base i dels que més importància donen (i donem) a les categories de promoció. Per suposat que hi ha d'altres clubs que estan fent també molt bona feina, però no ens sorprén gens coincidir amb Peona i Peó, Llinars i Mollet. Us anirem informant, perque ens fa molta il·lusió haver-nos classificat.

 

El Dotze Castells i el Palafolls jugaran a Preferent el 2013

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Dotze Castells dominador de la Primera Gironina

Després de repassar la Primera Divisió (on juga el Gerunda A) i la Preferent (on han competit el Gerunda B i el Gerunda C), és el torn de la Primera Gironina. Allà hi tenim el Gerunda D. L'aliniació d'aquest equip ha variat una mica en funció de la seva classificació. Amb els dos primers punts a la butxaca ha cedit titulars a d'altres equips nostres més justets. Així els més habituals han estat en Marc Baig, Marcel Camps, Llorenç Ramon, Eloi Fanals, Quim Mundet, Pau Sanabras... però amb bastanta variació, com dèiem. Acabem setens, però s'haver guanyat el darrer matx amb el Sant Gregori, perdut per la mínima, haguèssim escalat dos llocs.

quadre_1a_gironina_2012

El Dotze Castells ha estat molt superior amb nou victòries. El sotscampionat ha estat pel Palafolls (semblava que el Vilobí amb els seus reforços tindria opció). Per tant, la Preferent del 2013 estarà formada per: Cassà (descendit de Segona Catalana), Banyoles, Olot B, Figueres C, Gerunda C, Guixolenc, La Bisbal, Palafrugell (tots ells repateixen), Dotze Castells i Palafolls (acabats d'ascendir).

 

Repàs a la Primera Divisió

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Acabem ben situats: cinquens

Finalitza el Per Equips pel Gerunda A i en fer recompte... oh! Acabem a la part de dalt del quadre de Primera Divisió tot i perdre els tres darrers enfrontaments. No ens enganyem, el nostre grup de Primera Catalana ha estat absolutament trencat i nosaltres hem estat lluny del capdavant. Probablement el mal començament amb el Congrés el primer diumenge, i també l'empat amb el Vilafranca el tercer, varen constatar que el Gerunda A es mouria a la zona còmoda... i prou.

No hem tingut la sort i l'encert de la darrera temporada, en que vàrem fregar el playoff. L'any passat, malgrat la decepció per "haver-ho tingut a tocar", les sensacions varen ser indubtablement millors.

Pensant en positiu creiem que podem donar molta guerra a aquesta categoria en el futur. I això sense pensar en els reforços: tenim la sospita de que determinats jugadors, amb la seva progressió, mouran el llistó d'entrada al primer equip cap amunt i qui sap si l'edat mitjana cap avall. No val a badar.

quadre_1d_2012_final

Ascensos i playoffs: qui té premi?

Pugen a Divisió d'Honor directament dos equips: l'Andorra campió del nostre grup i el Sitges sotscampió de l'altre (ocupa la plaça del Barcelona UGA B, campió, que com a filial té l'ascens vetat). Els segons promocionen per determinar un tercer equip premiat amb la màxima categoria.

I qui promociona del nostre grup? Algun resultat increïble (0'5 a 9'5 amb el Mollet) demostra que el Sant Andreu anava a totes. Ara s'explica el perquè de les reclamacions per temes diversos del delegat del Sant Andreu en un matx que ja ens tenien guanyat, la setmana prèvia. Mirar de cuidar els desempats és totalment legítim, però tampoc no cal perdre les amistats pel camí. Dit això, no negarem que el Sant Andreu s'ha guanyat la promoció des del primer dia, probablement molt conscients de que l'ascens es fonamenta partida a partida.

L'altre equip que promociona és el Reus, beneficiat per la presència del Barcelona UGA B (a la pràctica suposa jugar en un grup de nou equips, a efectes d'ascens). Amb 6 punts n'ha fet prou. El dia 15 es juguen els partits d'anada.

 

El Gerunda B campió de Preferent... finalment

Correu Imprimir PDF

LogoGerunda

Ens fèia molta il·lusió

L'any 2009 el Gerunda B va finalitzar tercer de Preferent, que finalment guanyaria el Palafrugell. La temporada següent el campió fou el Figueres B mentre que el nostre segon equip tancava un torneig més aviat fluix (sisens, però esperàvem quedar més ben situats). L'any passat el Cassà va ser el campió i el Gerunda B sotscampions. Amb els reforços d'aquest 2012 ens vèiem amb ànims de millorar els precedents. Així ha estat.

quadre_preferent_2012_final

Bon debut a Preferent del Gerunda C

L'altre equip nostre a Preferent ha fet un bon torneig. Cinquens amb quatre victòries, i resultats ajustats amb els tres primers classificats. Resultats molt dignes i disputats excepte la penúltima ronda en que el Gerunda C havia estat "desarmat esportivament" (en benefici dels dos primers equips del club). La propera temporada l'afrontarem amb els mateixos ànims. Volem seguir molt temps (el que poguem, vaja) a Preferent.

 

Campions i sotscampions en el sub12 del Campionat per Equips

Correu Imprimir PDF

logo_catalana

Gerunda I campió, Gerunda J sotscampió

El grup sub12 del Campionat de Catalunya per Equips s'ha resolt avui amb el creuament dels dos millors del grup "nord" i els dos millors del grup "sud". equips_sub12_2012Això s'ha disputat al Centre Cívic Pla de Palau. Finalment campió i sotscampió han estat equips del club. Enhorabona als jugadors que han participat a aquests equips.

El Gerunda I jugarà a Barcelona a les properes setmanes els playoffs pel títol de Catalunya. Farem el seguiment des d'aquí.

Queixes dels equips a Olot

Ens volem fer ressó de les queixes d'alguns pares que s'ha desplaçat avui a Olot, on han jugat avui els altres nostres quatre equips sub12 (del K al N): la sala no estava preparada, apilonament, manca d'una persona del club local que coordinés jugadors i escaquers (emplenar actes i fer seure als nens/es)...

Si tenim en compte que els delegats a aquesta categoria són pares i mares novells creiem molt important un plus d'atenció: potser fer-los jugar en una sala separada, que algun jugador de la casa estigui al cas... Cal tenir-hi una cura especial, estem d'acord, oi?. Valdrà la pena tenir-ho en compte per properes edicions: d'aquesta manera no és de rebut.

 


Pàgina 1 de 3

La frase de la setmana

"Res excita més a Grans Mestres avorrits que una novetat teòrica"

D.Lawson

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Zona vipUsuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

El que trobo a faltar a les xarxes és...
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com