Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font

Curiositats

Curiositat documental

Correu Imprimir PDF

primer_provincial_franquista

Arxiu Municipal Cassà de la Selva (Francesc Morales/Guillem Burset)

 

Temps era temps: club d'escacs Girona

Correu Imprimir PDF

qrcode

Fotografia trobada a les xarxes

Us presentem una imatge que hem trobat a les xarxes que generarà un somriure entre els escaquistes més "rodats". És una fotografia antiga del Club d'Escacs Girona de data indeterminada. Pels lectors més novells farem notar que aquest havia estat el club de referència a la nostra ciutat, amb presència a la màxima categoria a meitat dels anys vuitanta. Posterioment, ja als anys noranta, el Girona es va fusionar amb el CE Salt.

Els jugadors són: drets, Ribas, Suy, Cruañas, Gil, Mirambell, Domènech, Garcia, Ulvestad i Taulé; asseguts, Menac, Arbusà, Vàzquez i Felip. Alguns segueixen en actiu:  Josep Cruañas (Cassà), MC Jaume Domènech (Gerunda) i MC Joan Ramon Menac (Catalònia).

girona_foto_vintage

 

Curiositat: Bernat Rodríguez amb la samarreta d'un altre club?

Correu Imprimir PDF

qrcode

 

Escaquista i culé, home de bé

Ens ha arribat aquesta fotografia que explica l'absència al club de'n Bernat de Claravall Rodríguez. El veiem ben cofoi, acompanyat del primer equip del FC Barcelona. No patiu que ens diu que manté amb el cor dividit: culé de militància activa i escaquista combinatiu.

bernat_de_claravall_rodriguez

 

Curiositats: Manny Pacquiao també...

Correu Imprimir PDF

qrcode

 

...es relaxa jugant a escacs

Aquesta matinada s'ha disputat a Las Vegas (on sino?) l'anomenat "Combat del Segle" entre el nordamericà pacquiaoFloyd Mayweather i el filipí Manny Pacquiao. Aquesta vegada estem parlant de boxa i dels, des d'avui, dos esportistes més ben pagats del món.  Amb una bossa en premis de 300 milions de dòlars (275 milions d'euros) el combat d'avui, retransmés a 150 països, té la categoria d'espectacle global amb els tres títols de la categoria en joc. Deixarem els adjectius a la consideració de cadascú.

Reprenem la secció de "curiositats" (podeu recuperar-ne d'altres al desplegable "de tot una mica") amb la constatació de que Manny Pacquiao "PacMan" combina el quadrilàter amb l'escaquer. Diuen les xarxes socials que els escacs relaxen a l'estrella filipina.

Pels que no esteu al cas del resultat del combat d'avui us estalviarem la recerca: el vencedor ha estat Floyd Mayweather com pronosticaven les apostes. Un plantejament calculador, a l'expectativa, que li ha permés aconseguir als punts la quaranta-vuitena victòria de la seva carrera. Decepció entre els seguidors que esperaven un plantejament més tàctic i agressiu. Mayweather s'ha decantat aquesta matinada pel joc posicional. Una vegada més li ha donat resultat.

 

Curiositats: Eugeni Cros guanya el CEP de Peralada

Correu Imprimir PDF

logo_dotze_castells

El jugador del Dotze Castells guanya una de prova del Campionat d'Espanya de... Poker

Desconeixiem aquesta habilitat d'Eugeni Cros, jugador del Dotze Castells de Llers, que s'acaba de proclamar vencedor de la setena prova del campionat d'Espanya de Poker. Us adjuntem l'enllaç del diari Marca amb més informació. I si voleu conèixer més detall de la seva vessant escaquística trobareu l'entrevista que li vàrem fer temps enrera al desplegable "Escacs gironins" i tot seguit a "Entrevistem a...". Les nostres felicitacions pel resultat i pel premi.

eugeni_cros

Diari Marca: http://www.marca.com/2014/11/17/poker/1416217482.html

 

Curiositats: la delegació australiana del Diari de Girona pendent de l'Obert

Correu Imprimir PDF
qrcode

El diari demostra estar molt al cas dels escacs

Ara fa vuit dies, va aparèixer publicat al Diari de Girona (DdG) el seguiment de l'Obert que hem organitzat aquest juliol. La notícia es correspon als resultats després de cinc partides, moment en que Àlex Pinsach n'era el líder. El que ens ha cridat l'atenció és que el seguiment l'ha fet la delegació australiana del Diari de Girona. Desconeixiem aquesta circumstància: que el DdG tingués una delegació a Tarrengower (Austràlia) i que a més seguissin el nostre torneig.

ddg_21072014_australia

 

Curiositat: biatletes cap a Platja d'Aro

Correu Imprimir PDF
qrcode

Curiosa juguesca

rossinyolEns hem assebentat  de que dos jugadors gironins (en Francesc Xavier Saurina del Gerunda i en Jordi Vidal del Santa Eugènia) s'han proposat participar a l'Obert de Platja d'Aro desplaçant-se a diari en bicicleta des de Girona (i tornar). El torneig comença avui dissabte i les diferents activitats s'extenen fins el dia 28 de juny.

La distància a recórrer és assumible (òbviament) però no deixa de ser una circumstància curiosa. Des d'aquí estarem atents de les evolucions dels dos ciclo-escaquistes. Bon torneig als dos!

Totes les curiositats les trobareu al desplegable "De tot una mica".

 

Curiositats: apertura Djokovic

Correu Imprimir PDF
qrcode

Novak escaquista aficionat

novak_djokovicdjokovic_escacsEns ha arribat aquesta imatge del primer tenista mundial, Novak Djokovic. La partida no té més importància, una partida entre amics, però... dispenseu-nos la maldat... el croata està inferior. Desconeixem el nom del rival, però l'anomenarem "Boris" (un aire a en Boris Becker, quan era jove, sí que té). Fins i tot si fos el torn de Novak, que no ho sembla, en Boris té superioritat malgrat el retard en el desenvolupament. Si, a més fos Djokovic qui estés a la "restada", el negre hauria d'apretar amb f6 o h6 i avantatge manifest per en Boris, el rival "no identificat" (Cc3 seria la jugada buscant simplificar i jugar amb dos peons de més). Clarament el croata intimida més raqueta en mà.

Trobareu altres curiositats a través del menú: "De tot una mica" > "Curiositats": ("Kasparov visita Fischer", "Martí Mayo se'n va a La Competència", "Bill Gates contra Magnus Carlsen"... ).

 

Curiositats: Kasparov visita Fischer

Correu Imprimir PDF

qrcode

Els dos campions no havien coincidit en vida

Ens ha semblat curiós traslladar-vos les imatges de  Gary Kasparov visitant la sepultura de Bobby Fischer, ambós ex-campions del món i mites dels escacs. El dia 9 de març, la data escollida, coincidia amb l'efemèride del naixement del geni nord-americà. El desplaçament de Kasparov a Islàndia, on reposa Fischer, s'enmarca en el si de la campanya que està duent a terme per presidir la FIDE (Federació Internacional d'Escacs) i que el porta a contactar amb diferents estaments locals. Setmanes enrera va entrevistar-se a Barcelona amb membres de la FCE (Federació Catalana).

 

Curiositats: Bill Gates contra Magnus Carlsen

Correu Imprimir PDF

qrcode

Reprenem la secció amb un vídeo

Setmanes enrera es varen enfrontar en un programa de televisió Bill Gates (del club d'escacs Microsoft) amb Magnus Carlsen. Partida-espectacle: el magnat de la informàtica amb 2 minuts contra el campió del món amb trenta segons. Un document breu i curiós. 

 

 

Podeu accedir a d'altres curiositats a través del menú desplegable: "Una mica de tot" i a continuació "Curiositats". Hi trobareu coses de l'estil: Martí Mayo parlant d'escacs al programa "La Competència" de Rac1, la Jany Caballero al genuí club Capablanca, aniversaris curiosos...

 


Pàgina 1 de 4

La frase de la setmana

"Ajudeu les vostres peces, perque us ajudin"

Paul Morphy

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Zona vipUsuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

El que trobo a faltar a les xarxes és...
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com