Club d'Escacs Gerunda

  • Incrementar grandària de la font
  • Grandària de la font predeterminat
  • Decrementar grandària de la font


Efemèrides d'aquest 2011 que comencem

Correu Imprimir PDF

efemerides

Aquest any que acabem d'encetar és l'aniversari d'un seguit d'esdeveniments i dates escaquístiques. Mirem de repassar-los...

25è aniversari

L'any 1986 Gary Kasparov va retenir el títol mundial davant Anatoli Karpov. Era el match de revenja jugat a Londres i Sant Petersburg, que també va guanyar Kasparov per 12'5 a 11'5 (+5 =15 -4). El 1986 també va morir Rudmilla Rudenko, segona campiona del món (1950-53).

50è aniversari

petrosianMijaíl Botvínnik va recuperar el 1961 el títol mundial que l'any anterior li havia pres Mijaíl Tahl (+10 =6 -5). Era la tercera vegada que Botvínnik aconseguia la corona mundial. El 17 de gener de 1961 va nèixer la dominadora de la dècada dels vuitanta: la georgiana Maia Chiburdanidze, campiona del món (1978-91).

Tanmateix, l'any 1961 varen jugar-se dos campionats de l'URSS: el 28è es va disputar a Moscú guanyant-lo Tigran Petrosian (a la foto), el 29è a finals d'any es va jugar a Bakú i el va lograr Boris Spaski.

75è aniversari

El 9 de novembre de 1936 va nèixer Mijaíl Tahl, el geni tàctic que va ser campió del món l'any 1960.

Centenari

L'any 1911 es van disputar dos grans tornejos: San Sebastià i Carlsbad. San Sebastià va acollir el que s'ha anomenat "el primer supertorneig": quinze jugadors que acreditaven resultats excel.lents (excepte un jove Capablanca que va rebre una invitació especial), premis elevats i una organització impecable. La participació de José Raúl Capablanca va provocar controvèrsia ja que alguns dels altres participants consideraven que no presentava mèrits suficients (en canvi, es diu que Frank Marshall va ser el seu valedor, defensant-lo decididament). Els dubtes sobre la legitimitat del cubà per jugar aquest campionat es van acabar a la primera ronda: la seva victòria sense paliatius davant Bernstein que el van fer mereixedor del "premi de bellesa". Va ser el preàmbul, doncs el tercer campió del món acabaria en primer lloc.

san_sebastian_1911

També el 1911, des del mes d'agost, es va jugar a la ciutat balneari de Carlsbad (també coneguda com a Karlovy Vary) un important torneig: un enorme round-robin amb els millors jugadors del moment (només Capablanca i Lasker hi varen faltar). Si repasseu els noms en veureu molts d'insignes (cliqueu a sobre per engrandir).

carlsbad_1911

 

La frase de la setmana

"Potser el tret característic més important que un jugador necessita sigui un pervers sentit del humor"

GM Tony Miles

Problema del dia


Subscriu-te a la web!!

Pots seguir les novetats de la web per email o bé amb el nostre feed RSS.    

Entra el teu email:


  Web C.E. Gerunda
      

Ens trobaràs al Facebook!

     

Trobes el contingut de la web interessant? Comparteix-ho afegint una nota al teu perfil del facebook.

T'expliquem com fer-ho!

Col.laboradors


Idioma

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Welcome

Fes-te soci!!

Propers esdeveniments

Zona vipUsuaris connectats

Cap usuari connectat

L'enquesta

El que trobo a faltar a les xarxes és...
 

Amb Firefox!

Veuràs molt millor la nostra web si fas servir el Firefox!! Descarrega-te'l a la següent direcció: www.getFirefox.com